Retningslinjer for udnævnelse af specialkonsulenter

Udnævnelse af specialkonsulenter

 

Der kan ske udnævnelse af specialkonsulenter i henhold til følgende overenskomster:

 

Udnævnelse specialkonsulent i henhold til ovennævnte overenskomster, kræver godkendelse fra Økonomi- og Personalestyrelsen. Det er derfor vigtigt, at du som leder, ikke garanterer din medarbejder at kunne blive specialkonsulent på et givent tidspunkt, da dette altid vil være en konkret og individuel vurdering af kompetencer og stillingen det besiddes.

 

Udnævnelse til specialkonsulent af en allerede ansat medarbejder kræver ikke et nyt stillingsopslag.

 

Krav til udnævnelse som specialkonsulent

For at der kan ske udnævnelse som specialkonsulent, kræver det, at medarbejderen har en særlig specialviden på højt fagligt niveau. Det er vigtigt at nævne, at den specialviden og det høje faglige niveau, der nævnes, skal være inden for det fagområde som medarbejderen arbejder med i stillingen. Det er Økonomi- og Personalestyrelsens vurdering, at ansøgeren som tommelfingerregel skal have arbejdet inden for fagområdet i minimum 3 år, før man kan opnå en så særlig specialviden, som det kræver for at blive udnævnt som specialkonsulent.

 

Foruden særlig specialviden på et højt fagligt niveau, så er der også nogle særlige krav til stillingens indhold. Stillingen skal således indeholde:

  • Varetagelse af arbejdsopgaver på et særligt højt kvalifikationsniveau
    • Herunder beslutningskompetence
  • Hyppige tværgående koordineringsfunktioner
    • Eksempelvis projektstyring
  • Ledelsesvendte opgaver
    • Herunder rådgivning af samt udviklings- og udredningsopgaver for den øverste ledelse

 

Honorering af specialkonsulenter

Hvis en medarbejder udnævnes til specialkonsulent i henhold til DSA-overenskomsten, medfølger titlen som specialkonsulent og et specialkonsulenttillæg på 4.713,40 kr. om måneden (56.560,08 kr. årligt). Oppebærer medarbejderen allerede et tillæg til særlig stilling jf. overenskomstens § 6, så vil dette tillæg bortfalde.  

 

Hvis en medarbejder udnævnes som specialkonsulent i henhold til Djøf-overenskomsten, medfølger titlen som specialkonsulent og et specialkonsulenttillæg på 4.548,33 kr. om måneden (54.580,00 kr. årligt). Oppebærer medarbejderen allerede et tillæg til særlig stilling jf. overenskomstens § 6, så vil dette tillæg bortfalde. 

 

Hvis en medarbejder udnævnes som specialkonsulent i henhold til AK-Funktionsoverenskomsten, medfølger titlen som specialkonsulent og et specialkonsulenttillæg på 3.483,33 kr. om måneden (41.800,00 kr. årligt). Oppebærer medarbejderen allerede et tillæg til særlig stilling jf. overenskomstens § 16, så vil dette tillæg bortfalde. 

 

Personligt tillæg

DSA-overenskomstens protokollat om løn- og ansættelsesvilkår for specialkonsulenter og chefkonsulenter, § 3, stk. 4, giver i ganske særlige tilfælde mulighed for at forhandle et personligt tillæg til specialkonsulenter. Dette benyttes kun i ganske særlige tilfælde, da det kræver ekstraordinære individuelle kvalifikationer og kompetencer.

 

Djøf-overenskomstens protokollat om tillæg til specialkonsulenter under Grønlands Selvstyre og kommunerne, § 3, stk. 2, giver i ganske særlige tilfælde mulighed for at forhandle et personligt tillæg til specialkonsulenter. Dette benyttes kun i ganske særlige tilfælde, da det kræver ekstraordinære individuelle kvalifikationer og kompetencer.