Naturlig Ledelse – at navigere som leder i en paradoksal verden. Akademifag 10 ECTS-point. Udbydes i samarbejde med Erhvervsakademiet Dania

Med faget Naturlig Ledelse – at navigere som leder i en paradoksal verden får du viden om ledelse af organisationer, værktøjer til at lede dine medarbejdere, indsigt i hvordan du blandt andet ved hjælp af naturen kan styrke din indre bæredygtighed som leder, navigere i de paradokser, der er et vilkår i moderne ledelse og hvordan du leder en bæredygtig kultur i en organisation.

Teorien fra faget bindes op på deltagernes virkelighed, og det forventes, at du som deltager bidrager med egne erfaringer og udfordringer undervejs. Du lærer, hvordan du gennem åbenhed og nysgerrighed kan sætte retningen, skabe udvikling og samtidig involvere dine medarbejdere, så du får alle med. Vi arbejder derudover med hvordan du selv bliver mere bæredygtig som leder og lærer at skabe rammerne for den gode arbejdslyst.

Naturlig Ledelse er et praksisnært lederudviklingsfag, hvilket gør, at den nye viden umiddelbart kan tages med hjem og bruges med det samme. Vi arbejder med flere læringsrum undervejs og der forventes derfor, at de deltagende både forbereder sig inden modulerne, bidrager med egne erfaringer under modulet, samt mødes i netværksgrupper mellem modulerne. En del af forløbet vil også foregå som en vandretur.

Der vil være særligt fokus på de ledelsesdiscipliner, der er nødvendig i en moderne organisation, nemlig selvledelse, forandringsledelse, ledelse af kultur samt ledelse i paradokser og ledelse i relationer.

Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem teori og praksis, og der vil være rig mulighed for at afprøve teorier og metoder undervejs i undervisningen og mellem modulerne

Som en del af forløbet vil akademifaget Ledelse i Praksis indgå og hele faget afsluttes med en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i en mindre, skriftlig opgave, som deltageren har udarbejdet med udgangspunkt i egen hverdagspraksis i ledelse.

Praktiske informationer

Start dato

29 Maj 2024

Slut dato

30 Maj 2024

Kursusdage:

2

Tilmeldingfrist:

13 Maj 2024

Max antal deltagere:

20

Kursus sted:

Hotel Hans Egede

Lokation:

Aqqusinersuaq

3900

Nuuk

Sermersooq Kommune

Grønland

Deltager pris:

23500 DKK

Kursets indhold

Kursusindhold
Faget arbejder med emnerne:

  • Ledelse i kompleksitet
  • Paradokser i ledelse – mellem tvivl og handlekraft
  • Indre bæredygtighed som leder og organisatorisk bæredygtighed
  • Ledelse af arbejdslyst og kultur
  • Positionering og Konflikthåndtering
  • Mødefacilitering og ledelse af processer

Og de fordeler sig på følgende 4 moduler:

Modul 1: Ledelse i kompleksitet – paradoksernes holdeplads  29.-30. Maj 2024
Organisationer består af sammenhængende systemer som gensidigt påvirker hinanden. Det skaber en stor kompleksitet som en leder skal lære at navigere i. Vi arbejder med hvordan de forskellige elementer af en organisation påvirker hinanden, hvordan naturen er en inspirationskilde til bedre ledelse og hvordan ledelse ser ud i en verden med stigende krav til ledere og medarbejdere. Vi får indsigt og viden i de 7 motivationsfaktorer der påvirker arbejdslysten og hvordan de kan bruges til at skabe høj trivsel, organisatorisk bæredygtighed og styrke ledelseskapaciteten i hele organisationen. Vi vil også arbejde konkret med vores nysgerrighed som ledere, som en måde at blive bedre til at være i kompleksiteten.

Modul 2: At lede sig selv for at kunne lede andre  18.-19. september 2024
I dette modul arbejder vi med selvledelse og lederens indre bæredygtighed. Vi udforsker de paradokser der præger moderne ledelse, og arbejder med lederens eget ledelsesparadoks. Vi vil også arbejde med lederen værdier og hvilke kompetencer der er vigtig for den enkelte at træne for at udvikle sig som leder. Denne del af forløbet foregår med vandring, sejlads og ophold i naturen.

Modul 3: At lede i relationer (1) 27.-28. november 2024

I dette modul arbejder vi med hvordan vi leder gode processer der skaber involvering og medejerskab og følgeskab fra medarbejderne. Vi kigger på hvordan vi faciliterer møder og processer der skaber en bidragskultur, styrker relationerne i teamet og understøtter oplevelsen af mening. Vi dykker ned i ledelse af kulturen og hvad lederens rolle er i det og hvilken betydning positionering har for vores evne til at lykkes sammen.

Modul 4: At lede i relationer (2) 29.-30. januar 2025
I dette modul arbejder vi med, hvordan vi sætter medarbejdere i organisationen fri og forløser de forskellige fagligheder og kompetencer der er på teamet. Vi vil få indsigt i regenerativ ledelse, og hvordan vi kan blive dygtige til skabe mening i de beslutninger der bliver truffet i organisationen. Derudover vil vi arbejde med konflikthåndering og hvordan vi håndtere de svære samtaler i en organisation.

Vigtige praktiske oplysninger:

Datoerne står ud for hver enkelt modul.
Kursussted:        modul 1, 3 og 4 , Hotel Hans Egede,  Nuuk
                modul 2 : Hotel Arctic, Ilulissat

Der skal påregnes udgifter til overnatning og flybillet Ilulissat T/r til modul 2. Værelserne er reserveret, men man skal selv sørge for bookning af flybillet

Underviser

Nicolai Skjøtt

Nicolai Skjøtt arbejder som seniorkonsulent i Videncenter for God Arbejdslyst. Nicolai har selv været leder i det offentlige i over 14 år og har som konsulent arbejdet med lederudvikling, organisationsudvikling og udvikling af læringskultur i organisationer. Nicolai hjælper i øjeblikket organisationer med organisationsudvikling , med at styrke arbejdslysten og ikke mindst med at træne ledere til at gå foran i at skabe bæredygtige arbejdspladser med høj trivsel.

Målgruppe

  • Alle der har personaleansvar/personaleledelse og som ønsker at kunne tiltrække
  • fastholde og udvikle medarbejdere på alle niveauer.

Forudsætninger

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere, samt have gennemført en af nedenstående uddannelser:

  • Relevant erhvervsuddannelse
  • Grunduddannelse for voksne
  • Gymnasial uddannelse
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikkeadgangskravene? Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør kursusleder ved en individuel kompetencevurdering

Arrangør

HR Udvikling

Formandens Departement, Grønlands Selvstyre

Praktiske informationer

Start dato

29 Maj 2024

Slut dato

30 Maj 2024

Kursusdage:

2

Tilmeldingfrist:

13 Maj 2024

Max antal deltagere:

20

Kursus sted:

Hotel Hans Egede

Lokation:

Aqqusinersuaq

3900

Nuuk

Sermersooq Kommune

Grønland

Deltager pris:

23500 DKK

Naturlig Ledelse – at navigere som leder i en paradoksal verden. Akademifag 10 ECTS-point. Udbydes i samarbejde med Erhvervsakademiet Dania

  • Sprog: Dansk
  • Varighed: 2 Dage
  • Nuuk
  • 29 Maj 2024

Naturlig Ledelse – at navigere som leder i en paradoksal verden. Akademifag 10 ECTS-point. Udbydes i samarbejde med Erhvervsakademiet Dania

  • Sprog: Dansk
  • Varighed: 2 Dage
  • Nuuk
  • 29 Maj 2024