HR-Konsulent uddannelse

HR-Konsulent uddannelsen er skræddersyet med afsæt i Grønland, og er målrettet de særlige samfundsmæssige, organisatoriske og kulturelle betingelser som er gældende for HR-arbejdet i Grønland.

Uddannelsen dækker hele medarbejderlivscyklussen inden for HRM (Human Ressource Management) - lige fra rekruttering og onboarding, teamprocesser, udvikling og motivation, til afvikling og afskedigelse af medarbejdere.

Samtidig fokuseres der på muligheden for tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft fra både indland og udland, hvilket betyder, at der lægges stor vægt på kulturforståelsen igennem faget, herunder den interkulturelle dimension, da det er afgørende for det gode samarbejde og understøtter en sund grønlandsk organisation.

HR-Konsulent uddannelsen er en praksisnær uddannelse delt op i forskellige temaer, hvor teori og praksis hele tiden kobles sammen, og det betyder, at den nye viden umiddelbart kan tages med hjem og bruges med det samme. Det forventes, at deltagerne bidrager med egne erfaringer og udfordringer undervejs, samt deltager aktivt i udviklingen af fælles værktøjer. Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem teori og praksis, og der vil være øvelser og case-arbejde til hvert eneste tema.

Der vil være særligt fokus på de udfordringer/Temaer, der er et vilkår for HR-Konsulenternes arbejde i Grønland, nemlig onboarding- og fastholdelsesstrategier, online-/distanceledelse, forandringsparathed samt teamsamarbejde og teamprocesser og ikke mindst et sundt arbejdsmiljø.

Undervisningen vil primært foregå på dansk, men materialet vil foreligge på både grønlandsk og dansk, ligesom gruppearbejde og diskussioner også vil være tosprogede.

Uddannelsen forløber over 5 hele dage og 3 onlinegange efterfølgende. De 5 kursusdage foregår mandag til fredag i uge 22 (den 30. maj – 3. juni 2022 på Hotel Hans Egede i Nuuk.

Praktiske informationer

Start dato

14 Oktober 2024

Slut dato

18 Oktober 2024

Kursusdage:

5

Tilmeldingfrist:

13 September 2024

Max antal deltagere:

20

Kursus sted:

Hotel Hans Egede

Lokation:

Aqqusinersuaq

3900

Nuuk

Sermersooq Kommune

Grønland

Deltager pris:

18500 DKK

Kursets indhold

HR-Konsulent uddannelsen består af følgende temaer, fordelt over 5 dage samt 3-5 onlinegange a’ ca. 2 timer:

Tema 1: HR-medarbejderen som rollemodel. Hvad kræver det at være HR-medarbejder, hvad er mine opgaver, hvordan er jeg en god rollemodel, og hvordan bruger jeg min personlige handlekraft til at forvalte disse mange roller?

Tema 2: Medarbejder i forskellige organisationer – grundlæggende organisationsforståelse i det offentlige, samt fokus på embedsmandspligterne.

Tema 3: Trivsel og motivation. Hvordan skaber jeg motivation og trivsel hos medarbejderne i organisationen? Fokus på arbejdsmiljø og relationer mellem medarbejderne samt MUS/Trivselssamtaler.

Tema 4: Teamledelse. Teamudvikling, processer og udfordringer, TUS (Teamudviklingssamtaler).

Tema 5: Kommunikation – hvordan kommunikerer jeg og andre hensigtsmæssigt.

Tema 6: Samtalens kunst - Coaching for begyndere - hvordan kan jeg hjælpe medarbejderne gennem coaching og coaching-værktøjer.

Tema 7: Interkulturel forståelse og kommunikation – når der er mange nationaliteter der arbejder sammen.

Tema 8: HRM-jura den ultrakorte version - fokus på lovgivning og regler i forbindelse med ansættelser og afskedigelser.

Tema 9: Velkommen ombord – Onboarding forløb og personalehåndbøger.

Tema 10: Distance- og onlineledelse. Hvad kræver det at have medarbejdere online/på distancen? Her sættes fokus på samarbejde på tværs af tid og sted, uddelegering samt selvledelse. Du bruger dine egne erfaringer og refleksioner fra din hverdag, når du træner de nye metoder på kurset.

Tema 11: Konflikthåndtering – HR-Konsulentens værktøjer. Du får konkrete redskaber til at håndtere svære opgaver og konflikter mellem medarbejdere på arbejdspladsen. Du får både baggrunden for konflikter og konkrete hverdagstips og redskaber til den svære samtale.

Underviser

Trine Egede

Trine Egede har mere end 20 års undervisnings- og ledelseserfaring inden for det private og offentlige i både Grønland og Danmark, og arbejder som Ledelseskonsulent og underviser i HR Udvikling.

Hun har boet i Grønland i 15 år, og har desuden mange års erfaring fra ledelse i både det private og det offentlige. Hendes specialer er projekt – og procesledelse, organisationsudvikling, arbejdsmiljø og personaleledelse, og hun er medudvikler på adskillige ledelsesværktøjer, der bruges i hele norden.

Målgruppe

  • Alle der arbejder med HR
  • har personaleansvar/personaleledelse og som ønsker at kunne tiltrække
  • fastholde og udvikle medarbejdere på alle niveauer.

Forudsætninger

Der stilles ingen særlige krav for at blive optaget på uddannelsen, udover at du skal have ansættelse i en HR-afdeling eller sidde med HR-relaterede opgaver.

Hvis du ønsker at opnå 10 ECTS-point i forbindelse med uddannelsen, skal du som afslutning udfærdige en opgave på max. 4 sider incl. Indledning og Problemformulering + bilagsliste samt forsvare denne mundtligt. I så fald er adgangskravet, at du har to års erhvervserfaring eller mere, samt har gennemført en af nedenstående uddannelser:

  • Relevant erhvervsuddannelse
  • Grunduddannelse for voksne
  • Gymnasial uddannelse
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående eller
  • Har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til ovenstående eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Dette afgør underviseren ved en individuel kompetencevurdering.

Arrangør

HR Udvikling

Formandens Departement, Grønlands Selvstyre

Praktiske informationer

Start dato

14 Oktober 2024

Slut dato

18 Oktober 2024

Kursusdage:

5

Tilmeldingfrist:

13 September 2024

Max antal deltagere:

20

Kursus sted:

Hotel Hans Egede

Lokation:

Aqqusinersuaq

3900

Nuuk

Sermersooq Kommune

Grønland

Deltager pris:

18500 DKK

HR-Konsulent uddannelse

  • Sprog: Dansk
  • Varighed: 5 Dage
  • Nuuk
  • 14 Oktober 2024

HR-Konsulent uddannelse

  • Sprog: Dansk
  • Varighed: 5 Dage
  • Nuuk
  • 14 Oktober 2024